Bestuur '19-'20

Bestuur '19-'20

Ben jij nog niet overtuigd om te gaan solliciteren? Lees dan hieronder verder hoe het vorige bestuur het heeft ervaren.

Voorzitter '19-'20 - Abram Ensel

Voor mijn bestuursjaar was ik niet actief bij Scopus, maar tijdens de wintersport naar Les Deux Alpes en de buitenlandse reis naar Zagreb ben ik steeds meer betrokken geraakt bij de vereniging. Na de buitenlandse reis kwam een oud-bestuurder naar mij toe om te vragen of ik interesse had in een bestuursjaar bij Scopus. Na lang nadenken leek een bestuursjaar mij een mooie ervaring, waarbij je veel organisatorische en leiderschapsvaardigheden leert. Daarnaast leer je om te gaan met verantwoordelijkheid, omdat je verantwoordelijk bent voor de gehele vereniging. Dit alles heb ik geleerd in mijn functie als voorzitter. Als voorzitter moet je leiderschap en verantwoordelijkheid laten zien. Daarnaast moet je beslissingen durven nemen. Mijn bestuursjaar is mijn meest leerzame en leukste jaar in mijn studententijd geweest. Ik heb van mijn bestuursjaar geen seconde spijt gehad. Ik kan een bestuursjaar aan iedereen aanraden!


Secretaris '19-'20 - Femke Stegeman

Hoihoi,

Ik ben Femke en ik ben de huidige secretaris van S.V. Scopus. Als secretaris ben je verantwoordelijk voor een groot aantal diverse taken binnen de vereniging. Je bent verantwoordelijk voor het bijhouden van ledenbestand, hierbij houd je de inschrijvingen en uitschrijvingen bij. Als secretaris krijg je een groot deel van de mails binnen en daarom bestaat een groot deel van je taken uit mailcontact. Hierbij is het belangrijk dat je professioneel, taalkundig en geordend bent. Deze vaardigheden zijn ook van belang voor het maken van de notulen tijdens de bestuursvergadering en na afloop van de ALV. Ook stuur ik elke 2 maanden een ledenmail met alle afgelopen- en aankomende activiteiten en overige informatie. Een andere taak die ik zelf heel leuk vind is het bijwerken en bijhouden van de website en de social media.

Ik heb er voor gekozen om te solliciteren voor secretaris omdat het een heel divers aantal taken heeft en hoopte hier heel veel van te leren. Ik ben erg blij dat ik heb besloten om te solliciteren want dit is echt een fantastisch jaar waarin ik een heleboel heb geleerd en een heel hechte band heb opgebouwd met mijn bestuur.

Naast secretaris zit ik ook in de studiecommissie, die verantwoordelijk is voor de bijlessen, samenvattingen en het buddysysteem en help ik met het aanpassen van het huishoudelijke reglement. 

Mocht je vragen hebben over de functie secretaris of wil je iets anders weten over bestuurslid zijn mag je me altijd mailen op secretaris@svscopus.nl of een berichtje sturen!Penningmeester & commissaris acquisitie '19-'20 - Jarno de Boer

Hallo allemaal,

Ik ben Jarno de Boer en ben op dit moment de penningmeester van studievereniging Scopus. Als penningmeester ben jij verantwoordelijk voor de financiën van de vereniging. Dit begint met aan het begin van het jaar een begroting op te stellen. Het is jouw taak als penningmeester om deze begroting gedurende het jaar te bewaken. Verder houd je je als penningmeester bezig met het opstellen van facturen, het verwerken van declaraties en alle betalingen die vanuit de vereniging gedaan moeten worden. Het boekhouden van de vereniging gaat via een boekhoudprogramma. Als penningmeester is het handig om een voor jezelf een goed overzicht te bewaren met betrekking tot alle financiën.

Naast de taken die ik heb als penningmeester heb ik ook taken van de commissaris acquisitie opgepakt. Hierin houd je je bezig met het werven van nieuwe partners en het onderhouden van relaties met huidige partners. Bij een het werven van een nieuwe partner ga je in gesprek met bedrijven over wat je voor elkaar kan betekenen en hoe je elkaar verder kan helpen. Mocht je uiteindelijk beslissen om een samenwerking aan te stel je een contract op en plan je mogelijke activiteiten in overleg met de commissaris extern in.

Ik heb vorig jaar zelf besloten om te solliciteren voor een bestuursfunctie, omdat het mij erg interessant en leerzaam leek om de functie van penningmeester op mij te nemen. 

Ik heb geen moment spijt gehad van mijn keuze om te solliciteren voor een bestuursfunctie. Dit omdat ik in dit jaar nu al erg veel geleerd heb op het gebied van vergaderen, professionaliteit en plannen. Daarbij heb ik ook nog veel interessante en leuke mensen leren kennen die ook hebben bijgedragen aan mijn sociale ontwikkeling en waarmee ik een interessant netwerk heb opgebouwd. 

Buiten mijn functie als penningmeester heb ik ook nog deelgenomen aan de galacommissie waar wij een erg leuk gala hebben georganiseerd, de reiscommissie; waarvan helaas de reis niet door kon gaan en verder neem ik nu nog deel aan de almanak commissie. Buiten je functie in het bestuur is het dus ook nog mogelijk om daar andere taken naast te doen, mocht je dit interessant vinden. 

Bovenal, is het vooral een erg leuk jaar dat je tegemoet zal gaan en een jaar waarin je een erg hechte band opbouwt met jouw bestuur!

Mocht je vragen hebben over de functie penningmeester of commissaris acquisitie,  hoe het te combineren is met je studie of andere vragen met betrekking tot een bestuursfunctie, kan je een mailtje sturen naar penningmeester@svscopus.nl of mij even een persoonlijk berichtje sturen. 


Commissaris intern '19-'20 - Dennis Renkema

Mijn naam is Dennis Renkema. Ik ben tweedejaars student Technisch Bedrijfskunde en ben de huidige commissaris intern bij S.V. Scopus. Ik wil later een managementfunctie bekleden, maar ik ben van mening dat je dat leert door het te doen en niet door het te lezen uit een boek. Mede deze reden om een bestuursjaar te gaan doen. Mijn eerste jaar bij Scopus zat ik in de introductiecommissie verantwoordelijk voor het organiseren voor het introductiekamp. Door Scopus en mijn commissie heb ik zoveel nieuwe mensen leren kennen en echt een geweldig jaar gehad. Ik wou deze energie en vooral het plezier overbrengen op anderen en om deze reden heb ik gesolliciteerd voor de functie als intern. Dit jaar als intern is geheid één van de mooiste jaren van mijn leven en ik heb zeker geen spijt van mijn keuze. Tijdens een bestuursjaar leer je jezelf persoonlijk en professioneel te ontwikkelen. Je hebt contact met iedereen en kan uitstekend inspelen op ieders karaktereigenschappen, je houdt het overzicht onder drukke omstandigheden en je wordt heel initiatief nemend. 


Als intern ben je het aanspreekpunt en de controlefunctie op de commissies van Scopus. Na wat inkomen heb ik mij zelf aangeleerd goed op de hoogte te zijn van alle commissies en het overzicht te bewaken. Als intern ben je de schakel tussen de commissies en het bestuur. Je moet jezelf goed ontwikkelen in je communicatieve vaardigheden om alle informatie zo duidelijk mogelijk beide kanten op te spelen zonder onduidelijkheden. Naar mijn mening is het  één van de drukste maar ook één van de leukste functies. Heb je nog vragen over mijn functie? App mij of stuur een mailtje naar intern@svscopus.nl


Commissaris extern & commissaris acquisitie '19-'20 - Sofie Horsthuis

Hoi! Ik ben Sofie en ik ben de commissaris extern van Scopus. Toen ik ging solliciteren voor deze functie was ik nog niet actief bij Scopus. Het leek me leuk om de vereniging en de leden beter te leren kennen en een bestuursjaar leek me erg leerzaam en leuk en dit bleek uiteindelijk ook zo te zijn. Daarnaast bouw je een hechte band op met je bestuur.

De taak van de commissaris extern is het organiseren van de studiegerelateerde activiteiten, zoals workshops, lezingen, workshops en netwerkactiviteiten. Ook organiseren je het jaarlijkse symposium. Op het begin vond ik het spannend om naar bedrijven te bellen, maar naarmate ik het vaker deed ging het steeds beter en begon ik het steeds leuker te vinden. Het was erg tof om een groot evenement als het symposium te organiseren, waar veel bedrijven en leden aanwezig waren. Een andere taak van de commissaris extern is het begeleiden van de commissie extern en de reiscommissie. Je helpt deze commissies met het in contact komen van bedrijven. Je leert je op deze manieren goed professioneel op te stellen en om te gaan met verantwoordelijkheid.


Ik houd me niet alleen bezig met de taken van de commissaris extern, maar ook met de taken van de commissaris acquisitie. Ik houd me bezig met het werven van nieuwe partners en met het onderhouden van contact met de huidige partners. Je legt ze in een gesprek uit wat wij kunnen bieden en wat de voordelen zijn van een partnerschap met Scopus. Meestal ga je bij het bedrijf op bezoek of komen ze langs. Mocht je een nieuwe partner hebben geworven, dan stel je een contract op en plan je de afgesproken activiteiten in overleg met de commissaris extern in.

Onze partners