Bestuur '20-'21

Bestuur '20-'21

Ben jij nog niet overtuigd om te gaan solliciteren? Lees dan hieronder verder hoe het vorige bestuur het heeft ervaren.

Voorzitter '20-'21 - Nick Renkema

Vorig jaar was ik al erg actief bij Scopus. Ik was de voorzitter van de evenementencommissie en zat in de lustrumcommissie. Ik vond de vereniging en de mensen eromheen super leuk. Hierom besloot ik te solliciteren voor een leuke en leerzame uitdaging als voorzitter van Scopus. Iets waar ik tot op de dag van vandaag nog geen spijt van heb. Ik heb specifiek voor de functie voorzitter gesolliciteerd omdat ik uit mezelf graag de leiding neem, vooraan sta en goed het overzicht kan bewaren. Tijdens een bestuursjaar leer je om een jaar lang erg intensief samen te werken met de rest van je bestuur. Je brengt vele tijd met ze door en hebt hierdoor veel leuke momenten met elkaar. Afgelopen halfjaar heb ik ook veel geleerd. Door het leiden van het bestuur en de vergaderingen heb ik mijn organisatorische vaardigheden kunnen ontwikkelen. Door als voorzitter veel contact te hebben met het intituut van engineering heb ik mijn professionele houding kunnen ontwikkelen. Daarnaast ben ik door het schrijven van het beleidsplan en halfjaarverslag, rapport technisch een stuk sterker geworden. Maar naast de vele dingen die ik heb mogen leren, heb ik vooral een ontzettend leuke tijd met mijn bestuur. Hierom kan ik een bestuursjaar aan iedereen aanraden!


Secretaris '20-'21 - Dianne van der Veen

Hoi!

Ik ben DIanne van der Veen, de huidige secretaris. Vorig jaar was ik actief lid binnen Scopus en zat ik in de reiscommissie en de almanakcommissie. Helaas ging de reis niet door, maar dit heeft mijn jaar als actief lid niet minder leuk gemaakt. Ik heb vorig jaar ontzettend genoten van de sfeer en gezelligheid binnen Scopus dat ik uiteindelijk heb besloten om te solliciteren voor een bestuursfunctie. Ondanks dit coronajaar heb ik zeker geen spijt gehad van deze keuze en kan ieder een bestuursjaar zeker aanraden. 

Als secretaris ben je verantwoordelijk voor een groot aantal diverse taken binnen de vereniging. Je bent verantwoordelijk voor het bijhouden van ledenbestand, hierbij houd je de inschrijvingen en uitschrijvingen bij. Als secretaris krijg je een groot deel van de mails binnen en daarom bestaat een groot deel van je taken uit mailcontact. Hierbij is het belangrijk dat je professioneel, taalkundig en geordend bent. Deze vaardigheden zijn ook van belang voor het maken van de notulen tijdens de bestuursvergadering en na afloop van de ALV. Ook stuur ik elke 2 maanden een ledenmail met alle afgelopen- en aankomende activiteiten en overige informatie. Wat zlef een van mijn favoriete dingen is om te doen is het bijhouden van de sociale media. 

Mocht je vragen hebben over de functie secretaris of wil je iets anders weten over bestuurslid zijn mag je me altijd mailen op secretaris@svscopus.nl of een berichtje sturen!


Penningmeester '20-'21 - Christiaan Vrieling

Hey!

Ik ben Christiaan Vrieling en ben op dit moment de penningmeester van studievereniging Scopus. Als penningmeester ben jij degene met de financiële inzichten in de vereniging, zoals het maken van een begroting. Deze begroting is gedurende het verenigingsjaar jouw leidraad voor het maken van financiële keuzes. Daarnaast ben je als penningmeester verantwoordelijk voor de afhandeling van declaraties, facturen en incasso’s. Belangrijk voor jezelf is het goed kunnen bewaren van het overzicht.

Vorig jaar ben ik begonnen als de penningmeester van de wintersport commissie. Hierin begonnen wij als met kijken naar mogelijkheden binnen ons budget om een mooie reis neer te zetten. Na een geslaagde reis neergezet te hebben in Risoul Frankrijk werd ik benaderd door mijn voorganger. Of ik ook interesse had om te solliciteren voor het bestuur van onze vereniging. 

Nu een halfjaar als penningmeester van studievereniging Scopus ben ik nog altijd even blij met mijn gemaakte keuze. Ik heb dit jaar veel mogen leren en omgaan met snel veranderende omgevingen waarin de vereniging zich in verkeerd. Ik heb veel geleerd op het gebied van vergaderen, plannen en het professioneel profileren van mijzelf. 

Dit jaar veel nieuwe mensen leren kennen en een mooi netwerk mogen opbouwen ondanks de restricties. Samen met het bestuur bouw je een enorm hechte band op, waarin je na een halfjaar merkt dat iedereen perfect op elkaar is afgespeeld.

Mocht je vragen hebben over de functie penningmeester, hoe dit te combineren is met de studie of andere vragen met betrekking tot de bestuursfunctie. Kun je mij altijd mailen naar penningmeester@svscopus.nl of een persoonlijk berichtje sturen.


Commissaris intern '20-'21 - Linde Gietema

Hoi!

Mijn naam is Linde Gietema. Ik ben tweedejaars student Technisch Bedrijfskunde en ben de huidige commissaris intern bij S.V. Scopus. In mijn eerste jaar ben ik gelijk actief lid geworden bij Scopus, en zat ik in twee commissies. Ik zat in de evenementencommissie als penningmeester, de evenementencommissie is verantwoordelijk voor de borrels die Scopus organiseerd. Naast deze commissie zat ik ook in de lustrumcommissie, helaas is het lustrum niet doorgaan wegens Corona, maar in beide commissie heb ik mega veel geleerd. Door Scopus heb ik zoveel nieuwe mensen leren kennen en ondanks de omstandigheden echt een top jaar gehad. De energie, enthousiasme en plezier die ik heb ervaren als actief lid wilde ik ook graag overbrengen naar de andere leden, dat is ook de reden waarom ik heb gesolliciteerd voor de functie commissaris intern. Dit jaar als intern is echt een aanvulling op je studententijd en studie, en heb zeker nog geen spijt voor deze keuze. Tijdens een bestuursjaar leer je mega veel, je ontwikkelt je op persoonlijk gebied maar ook op professioneel gebied. Je hebt contact met veel mensen, je houdt het overzicht tijdens drukke omstandigheden en je leer initiatief te nemen ook al staan mensen daar niet op te wachten. 

Als intern ben je het aanspreekpunt en de controlefunctie op de commissies van Scopus.. Als intern ben je de schakel tussen de commissies en het bestuur. Je moet jezelf goed ontwikkelen in je communicatieve vaardigheden om alle informatie zo duidelijk mogelijk beide kanten op te spelen zonder onduidelijkheden. Naar mijn mening is het één van de leukste functies, maar ook wel één van de drukste functies. Heb je nog vragen over mijn functie? Stuur mij gerust een appje of stuur een mailtje naar intern@svscopus.nl


Commissaris extern '20-'21 - Jessie Sijbolts

Heyhey!

 ik ben Jessie Sijbolts en de commissaris extern. Afgelopen jaar heb ik een geweldig jaar meegemaakt in dit bestuur. Ik besloot te solliciteren terwijl ik het voorgaande jaar geen actief lid was. Ik had geen idee hoe alles in zijn werk ging, slechts vanuit verhalen van de besturen voor ons. De stap naar mijn sollicitatie was een nieuwe uitdaging die ik met liefde aan wou gaan samen met een leuke groep. Ennn die kregen we! Een groep waarbij iedereen op zijn plek is, in zijn of haar kwaliteiten. 

De functie commissaris extern was een grote uitdaging voor me, omdat het bellen naar bedrijven/organisaties voor mij hoogdrempelig was. Door het gewoon te doen en me te focussen op wat ik zelf leuk vind ebde dat hoogdrempelige gevoel snel weg. Ik heb genoten van het spreken met nieuwe netwerken en meer te leren over hun pad van het studentenleven naar het serieuze werk. 
Daarbij komen twee commissies (extern en reis) ook bij mijn functie. Dit was super fijn aangezien je dan toch dichter bij je mede-studenten staat uit verschillende jaargangen en samen over orginele activiteiten kon gaan brainstormen (die paste in de coronamaatregelen). 

Ik heb geleerd dat je in deze functie vertrouwen in jezelf moet hebben. Zodra je zelf vertrouwen hebt in wat je organiseert, zal dit terug te zien zijn! Verantwoordelijkheid moeten nemen over de activiteiten en je professioneel opstellen naar bedrijven is belangrijk. Dit kan je altijd in de toekomst nog van pas komen. 
Kortom: Ik ga nooit spijt krijgen voor het kiezen van een bestuursjaar! Heb er juist al ontzettend veel mooie herinneringen aan en zullen nog vele bij komen.

Heb jij nog vragen over de functie commissaris extern? Stuur een mailtje naar extern@svscopus.nl

Commissaris acquisitie '20-'21 Youri van Vilsteren


Mijn naam is Youri van Vilsteren en ik vervul op het moment de functie commissaris acquisitie bij S.V. Scopus. In het verenigingsjaar 2019-2020 heb ik de functie voorzitter van de wintersportcommissie vervult. Ik heb erg genoten van die tijd en mede daardoor heb ik ervoor gekozen om te solliciteren voor het bestuur van 2020-2021. De functie commissaris acquisitie en de functie commissaris extern spraken mij erg aan. In beide functies kom je veel in contact met bedrijven en organisaties uit het werkveld van technische bedrijfskunde. Daarnaast krijg je hier ook de mogelijkheid om je netwerk te verbreden.

Uiteindelijk ben ik terechtgekomen bij de functie commissaris acquisitie. Als commissaris acquisitie ben je verantwoordelijk voor de samenwerking tussen bedrijven/organisaties en de studievereniging. De studievereniging heeft geld van deze bedrijven nodig om alle reizen en activiteiten te organiseren gedurende het jaar. In ruil daarvoor promoot de studievereniging de bedrijven, organiseren we samen activiteiten en worden vacatures van de bedrijven verspreid onder de leden van de studievereniging.

Ik heb het de afgelopen tijd erg naar mijn zin gehad en heb ook zeker geen spijt van mijn keuze. Daarnaast heb ik veel ervaring opgedaan m.b.t. het verbreden van je netwerk, samenwerkingen aangaan met bedrijven en het onderhouden van externe contacten. Daarnaast vind ik een bestuursjaar een leuke en nuttige ervaring waar je later in je carrière zeker nog veel aan zal hebben.Onze partners